Het laatste wisje...

Door Derice op zaterdag 25 december 2010 13:00 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 5.564

Vanmorgen las ik dit topic op Got (HK access required): http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1439816
[message=35261255,noline]mvz schreef op zaterdag 25 december 2010 @ 10:35[/message]:
Zit je lekker te rijden op de weg, hmm wat een vies raam.
Wat doe je dan, ff sproeien dan maar! *sproei sproei, wis wis* wow wat een mooi schoon raam!.
maar dan... dan komt het... 5 seconden daarna, het trailende, laatste wisje.... die eigenlijk al dat mooie schone toch net weer ietsje minder schoon maakt..

waarom toch dat ergerlijke laatste wisje!! wat is het voordeel van dit laatste wisje, en ben ik nou de enige die zich hier aan kan ergeren ? :(:(:(
Toeval bestaat niet, maar hier had ik het van de week nog met een vriend over.
We reden samen in de auto richting Lelystad (of we kwamen er weer vandaan, dat doet er niet toe).
Terwijl we ons aan het verbazen waren over hoe goed de A6 wel niet was schoongemaakt en dat men zich over het algemeen weinig van aan trok dat er een laag platgereden sneeuw op de linkerbaan lag, viel ons het volgende op:

http://www.tuning-gids.nl/afbeeldingen/ruitenwissers/ruitenwissers-2.gif

Tijdens het rijden wordt je ruit in deze tijden nogal snel besmeurd met allerlei opvliegende troep, pekel. Dat laat vegen achter zodat je niet meer optimaal door je ramen kunt kijken. Dus wat doe je dan, je zet de sproeier aan en laat de ruitenwissers (geheel automatisch) het werk doen.
Gelukkig gaat dat ook automatisch, stel je voor dat je aan een wieltje moest draaien om die dingen heen en weer te laten gaan. Al zou je soms willen dat het kon.

http://www.geekalerts.com/u/wiper-mirror.jpg

Maar nu komt het... je houd voldoende afstand van je voorligger zodat je raam niet na 30 seconden weer smerig is. De wissers doen hun werk, de ramen zijn schoon en dan.... wis... ja hoor, de ruitenwissers doen nog nťt even dat laatste wisje en wederom een dikke streep over je ruit heen, precies in je gezichtsveld.
Je kunt weer opnieuw beginnen...

Nu vraag ik me af WIE..... HEEFT DAT.... BEDACHT?! En waarom!?
Die persoon heeft dan ook bepaald dat dit ik dit altijd wil. Maar ik wil het niet, ik heb er niet om gevraagd, maar het gebeurd tůch! En je kunt het niet uitzetten hŤ, das nog het ergste! Ik kan zelf wel bepalen of ik nog even een na-wisje wil hebben of niet?

Er is dus blijkbaar iemand die het een geniaal idee vond en het gore lef had om dit te implementeren in meerdere modellen.

Ik verdenk de fabrikanten van ruitensproeiervloeistof van een complot!
Wij maar sproeien en zij maar §'s of $'s vangen!
Ik verdenk ze er zelfs nog van om jouw vloeistof te her gebruiken. Nooit opgevallen?
Als je je ramen sproeit, 9 van de 10 keer gaan daarna de wissers van de auto achter je ook aan. Met JOUW sproeiervloeistof. Ze buiten ons gewoon massaal uit!
Ik wil hier kamervragen over horen! Dat kan/mag toch tegenwoordig overal en nergens meer over gaan in Den Haag, dus kan dit ook mooi op de agenda!

Vraag me af wat ze zo iemand betaald hebben? Ik zou heb liever betalen om dit soort ideeŽn voor zich te houden, of om deze persoon ergens permanent op de sluiten. Als het nou wat nuttigs was geweest, dan had ie van mij geld toegehad!

Bijvoorbeeld een voorruit die nooit kan beslaan van de binnenkant, dŠt is pas handig! Niet alleen voor tijdens het rijden, maar ook als je op een hoge heuvel bij Hollywood staat genietend van een meisje en het uitzicht over de stad, dan beslaan je ramen ook altijd. Althans, dat vinden de film producenten in Hollywood. Ik ben daar (nog) nooit geweest, Hollywood dan.

Maar nee, hij heeft bedacht (of nog erger.... zij?!, het lijkt mij ook wel een typisch vrouwen dingetje, die hebben wel vaker last van een last minute dingetje. Wil je weg gaan, nee toch nog even andere schoenen en dan zit het plukje haar weer niet goed, weer een uur voor de spiegel. En dan is het zonlicht veranderd en past het niet meer bij de outfit, nee schiet dan ook eens op! wis, wis, wis, wis, schoon. Ach toch nog maar 1 wisje voor de zekerheid. Oh, he... weer vuil. Nou dan maar weer opnieuw. (zie de vergelijking?)). Maar goed, die persoon heeft dus het na-wisje bedacht. Wie kan mij vertellen waarom? Wat is het nut? En hoe kom je er vanaf?!

http://wiper-blades.ready-online.com/images/frameless-winshield-wiper-blade-with-h-shaped-wiper-string.jpg

Volgende: Online Privacy 03-'09 Online Privacy

Reacties


Door Tweakers user JoWannes, zaterdag 25 december 2010 13:13

Mss even een quote of een screentje van (het essentiŽle van) dat HK topic, zodat mensen zonder HK toegang (zoals ik) toch ook de inleiding mee hebben? :z

Door Tweakers user YoupS, zaterdag 25 december 2010 13:14

Hehe leuk geschreven :)

Door Tweakers user Sgreehder, zaterdag 25 december 2010 13:15

Ah, nee, niet die voetnoot. Dat zegt je favo weetikveel er toch ook niet bij?

Door Tweakers user dragon4ce, zaterdag 25 december 2010 13:59

geinige blog, totale lebbis stijl(hier nog een fan;))

Door Tweakers user Derice, zaterdag 25 december 2010 14:00

Op verzoek een quote toegevoegd en een voetnoot naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. :)

Door Tweakers user JW1, zaterdag 25 december 2010 19:51

Niet alleen het laatste wisje (heb ik inderdaad ook last van), maar ook als de wisservloeistof bevroren of op is en dan toch een paar keer wissen. Gagarandeerd nog slechter zicht!

Door Tweakers user warhamstr, zondag 26 december 2010 16:14

JW1 schreef op zaterdag 25 december 2010 @ 19:51:
Niet alleen het laatste wisje (heb ik inderdaad ook last van), maar ook als de wisservloeistof bevroren of op is en dan toch een paar keer wissen. Gagarandeerd nog slechter zicht!
Dat vind ik idd nog veel irritanter!

Ook gelijk keihard beginnen met wissen als de vloeistof je ruit nog niet eens heeft bereikt vind ik zwaar vervelend kost je rubbers en zorgt voor slechter zicht wanneer je het juist niet kan gebruiken!

Valt nog een boel te verbeteren op dat gebed

*kijken of ruitenwisser regelaar te programmeren valt!

Door Tweakers user melcon, maandag 27 december 2010 11:45

Verschilt per auto natuurlijk, moderne auto's sproeien eerst 5 a 10 seconden voor ze beginnen met wissen. Er zijn ook bepaalde auto's (psa) waar de sproeikop in de wisserarm zit en dus altijd voor de wisser aansproeit. Dat laatste wisje heb ik in elk geval geen last van, tijd voor andere auto? ;) :P

Reageren is niet meer mogelijk